Ads 468x60px

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ψηφιακή συλλογή e-φημερίς

 Το e-φημερίς αποτελεί ένα μεγαλόπνοο project ψηφιοποίησης των συλλογών των εφημερίδων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος. 
 Mια τεράστια συλλογή αποτελούμενη από 220.006 σελίδες εφημερίδων όπου όλες είναι αναζητήσιμες με βάση τον τίτλο της εφημερίδας και την ημερομηνία έκδοσης. Και οι 220.006 σελίδες είναι αναζητήσιμες και με βάση το περιεχόμενο, ύστερα από διαδικασίες οπτικής αναγνώρισης χαρακτήρων που εφαρμόστηκαν (OCR).
. Οι εφημερίδες παρέχονται σε pdf format και για την ανάγνωση των σελίδων θα πρέπει να έχετε εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας το Acrobat Reader της Adobe. 
Για την σύνδεσή σας με την Ψηφιακή Συλλογή Εφημερίδων ακολουθήστε το παρακάτω link
undefined

Εύκολο backup για τα email σου



 'Όλοι χρησιμοποιούμε email και πολλοί χρησιμοποιούμε τουλάχιστον μία από τις Όλου online υπηρεσίες (Yahoo Mail, Gmail, Hotmail κτλ) προκειμένου να βλέπουμε τα μηνύματά μας όπου και αν βρισκόμαστε μέσα από έναν απλό web browser.
 Φυσικά το να χρησιμοποιείς μια υπηρεσία κάποιας εταιρείας με αξιοπιστία είναι καθησυχαστικό αλλά ποτέ δεν ξέρεις πότε οι μηχανές θα σε προδώσουν. Γιατί να μην έχεις λοιπόν έναν εύκολο τρόπο να βρεις παλαιότερα μηνύματα οποιαδήποτε στιγμή, ακόμα και όταν η βασική υπηρεσία email που χρησιμοποιείς είναι -έστω και προσωρινά- εκτός λειτουργίας;
 Κάπου εδώ μπαίνει στη συζήτηση το Dropmyemail.com. Αν θέλεις τη δωρεάν εκδοχή σού δίνει 500 ΜΒ αποθηκευτικού χώρου και μπορείς να καθορίσεις όσες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θέλεις, προκειμένου να έχεις στη διάθεσή σου αντίγραφα ασφαλείας των μηνυμάτων σου. Η υπηρεσία λειτουργεί αρκετά απλά. Στην αρχή εγγράφεσαι (υπάρχει δυνατότητα εγγραφής μέσω Facebook  ή twitter), μετά ορίζεις τις διευθύνσεις email σου για τις οποίες θέλεις να έχεις εφεδρικά αντίγραφα και... τέλος. Κάθε ημέρα το Dropmyemail θα παίρνει ένα νέο αντίγραφο που θα είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεσή σου.
Πηγή:.desy.gr

Project:ο έρωτας ως έμπνευση στην τέχνη και τη ζωή

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Στη λάμψη του καλοκαιριού

Στιγμές από την Ελληνική ποίηση



Στη λάμψη του Καλοκαιριού

...Ελαιώνες κι αμπέλια μακριά ως τη θάλασσα
κόκκινες ψαρόβαρκες πιο μακριά ως τη θύμηση
έλυτρα χρυσά του Αυγούστου στον μεσημεριάτικο ύπνο
με φύκια ή όστρακα. Κι εκείνο το σκάφος
φρεσκοβγαλμένο, πράσινο, που διαβάζει ακόμη
στην ειρήνη του κόλπου των νερών έχει ο Θεός...
                                                                     Οδυσσέας Ελύτης





 

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Βράβευση ερευνητικής εργασίας

3ο Βραβείο για την ταινία της Α΄ Λυκείου Φρανκφούρτης

     Μια ταινία γεμάτη συναίσθημα, κατάθεση ψυχής παιδιών, που ξεριζώθηκαν από το οικείο κοινωνικό περιβάλλον της Ελλάδας και βρέθηκαν λόγω της οικονομικής κρίσης με τις οικογένειές τους στη Γερμανία, γυρίστηκε από τους μαθητές της Α’ τάξης του Ελληνικού Λυκείου Φραγκφούρτης στο πλαίσιο του νέου μαθήματος Ερευνητική Εργασία – Project. Το σενάριο της ταινίας βασίστηκε σε συνεντεύξεις μαθητών που μετανάστευσαν τα τελευταία χρόνια στη Φρανκφούρτη και στο ποίημα του Καβάφη ¨ΙΘΑΚΗ¨.
         Η ταινία βραβεύτηκε στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους με τίτλο : “Ένας πλανήτης … μια ευκαιρία”. Συμμετείχαν συνολικά 180 ταινίες, βραβεύτηκαν μόλις οι 14.       Η ταινία Ιθάκη … am Main πήρε το 3ο Ειδικό Βραβείο του διαγωνισμού. Στις 6 Ιουνίου 2012 έγινε η επίσημη βράβευση των ταινιών στην Αθήνα και το Σεπτέμβριο η ταινία, θα είναι υποψήφια στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Δράμας.

Ερευνητικές Εργασίες στο Λύκειο

Oι προτάσεις της ομάδας ΘΑΛΗΣ + ΦΙΛΟΙ


Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Ιουνίου στο αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων.
Η θεσμοθέτηση των Ερευνητικών Εργασιών στο υποχρεωτικό πρόγραμμα του Λυκείου και η σχέση τους με την μαθηματική εκπαίδευση ήταν το θέμα της εναρκτήριας ομιλίας.
Στη συνέχεια, εκπαιδευτικοί που δίδαξαν το μάθημα κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά μοιράστηκαν με το κοινό τις εμπειρίες τους από την εφαρμογή του θεσμού της Ερευνητικής Εργασίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Τέλος, τέσσερις μαθηματικοί παρουσίασαν νέες προτάσεις-σχέδια για Ερευνητικές Εργασίες βασισμένες σε βιβλία που συνδέονται με τα ενδιαφέροντα της ομάδας ΘΑΛΗΣ + ΦΙΛΟΙ.

Μάθηση βασισμένη σε ερευνητική εργασία

Project Based Learning
Το video εξηγεί με απλά λόγια τις βασικές αρχές μάθησης βασισμένες στα projects.