Ads 468x60px

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Προτάσεις για καλύτερη εφαρμογή των ειδικών θεματικών δραστηριοτήτων στην επαγγελματική εκπαίδευση

Προτάσεις για καλύτερη εφαρμογή των ειδικών θεματικών δραστηριοτήτων στην επαγγελματική εκπαίδευση απέστειλε προς τους εκπαιδευτικούς ειδικότητας ηλεκτρονικών (ΠΕ17.04, ΠΕ17.08 και ΤΕ01.07) που υπηρετούν στα ΕΠΑ.Λ. των Δ. Δ. Ε. , ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ17.04. ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

H Oδύσσεια του «πρότζεκτ» στο Λύκειο

Το «πρότζεκτ» (ερευνητική εργασία) έχει ένα χρόνο ζωής στο Γενικό Λύκειο και μπορούμε να ισχυριστούμε ότι είμαστε σε θέση να κάνουμε την πρώτη αποτίμηση του θεσμού. Πριν απ’ αυτή τη διαδικασία καλό είναι να εξετάσουμε μερικά γενικότερα ερωτήματα που αφενός μεν σχετίζονται με την αξιολόγησή του και αφετέρου δε συνδέονται με τον περαιτέρω ανασχεδιασμό του.
Πρώτο ερώτημα. Μπορεί ένας καινοτόμος θεσμός, όπως είναι η συζητούμενη «ερευνητική εργασία», να ευδοκιμήσει σε ένα παραδοσιακού τύπου σχολείο; Εδώ η απάντηση από τη σχετική εκπαιδευτική βιβλιογραφία είναι μάλλον σαφής. Για να υπάρξει, λοιπόν, προώθηση μιας καινοτομίας θα πρέπει να μετασχηματίσουμε τον προϋπάρχοντα τρόπο λειτουργίας του, άλλως η καινοτομία το πιθανότερο είναι να απορροφηθεί από την αδράνεια του σχολικού θεσμού.
Δεύτερο ερώτημα και σε συνέχεια του πρώτου. Αν για να γίνει μια επιμέρους νεωτεριστική παρέμβαση στο σχολείο απαιτείται συνολική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, τότε πώς μπορούμε να προχωρήσουμε σε επιμέρους αλλαγές στο σχολικό περιεχόμενο, που είναι και πιο εύκολες από εκπαιδευτική και από πολιτική άποψη; Εδώ οι απαντήσεις έχουν απόκλιση μεταξύ τους, στοιχείο όχι και ασύνηθες για τα εκπαιδευτικά ζητήματα.

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Η Ευρώπη και οι Ελληνικοί Μύθοι- Έργα Τέχνης από το Λούβρο στη Θεσσαλονίκη


Η Ευρώπη και οι Ελληνικοί Μύθοι: 16ος-19ος αιώνας from apostolidou_gesthimani on Vimeo.

«Ευρώπη και Ελληνικοί Μύθοι: 16ος-19ος αιώνας» είναι ο τίτλος της έκθεσης που θα φιλοξενηθεί τη νέα εκθεσιακή περίοδο (Οκτώβριος – Ιανουάριος) στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. και οργανώνεται σε συνεργασία με το Τμήμα Γραφικών Τεχνών του Λούβρου. Συνολικά στο Τελλόγλειο θα φιλοξενηθούν 82 έργα από το Λούβρο, πολλά από τα οποία, εκτίθενται για πρώτη φορά στο κοινό, παγκοσμίως. Η έκθεση στο Τελλόγλειο θα εγκαινιαστεί στις 12 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Ιανουαρίου. Με την εν λόγω έκθεση το Τελλόγλειο συμμετέχει στον εορτασμό για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Οκτώβριος, Διεθνής μήνας Σχολικών Βιβλιοθηκών

Γράφει: ο Σπύρος Καρύδης, θεολόγος.
Η καθιέρωση Διεθνούς Ημέρας Σχολικής Βιβλιοθήκης έγινε το 1999 και γιορτάστηκε για πρώτη φορά στις 18 Οκτωβρίου του ίδιου έτους. Τον Δεκέμβριο του 2007 εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Διεθνούς Ένωσης Σχολικής Βιβλιοθηκονομίας (International Association of School Librarianship-IASL) η αλλαγή της Διεθνούς Ημέρας Σχολικής Βιβλιοθήκης σε Διεθνή Μήνα Σχολικής Βιβλιοθήκης. Η αλλαγή ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο του 2008 και γιορτάστηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. Σύμφωνα με το σκεπτικό, η καθιέρωση του Διεθνούς Μήνα Σχολικής Βιβλιοθήκης επιτρέπει στους υπεύθυνους των σχολικών βιβλιοθηκών σε όλο τον κόσμο να επιλέξουν μια ημέρα του Οκτώβρη, που ταιριάζει καλύτερα στην περίπτωσή τους, προκειμένου να γιορτάσουν τη σημασία των σχολικών βιβλιοθηκών.
Το θέμα του εορτασμού για το 2012 είναι: Σχολικές Βιβλιοθήκες: ένα κλειδί για το Παρελθόν, το Παρόν και το Μέλλον.
Ο φετινός εορτασμός βρίσκει τον χώρο της ελληνικής εκπαίδευσης για δεύτερη χρονιά χωρίς ουσιαστικά Σχολικές Βιβλιοθήκες. Από τις υπάρχουσες, κάποιες είναι κλειστές και κάποιες άλλες λειτουργούν πλημμελώς, ως αποτέλεσμα της περσινής απόφασης του Υπουργείου, μέσα στο πλαίσιο των περικοπών, να μην ανανεώσει τη θητεία των υπευθύνων στις Σχολικές Βιβλιοθήκες εκπαιδευτικών, και να καλύψει πρόχειρα τη λειτουργία τους με εκπαιδευτικούς που είχαν μειωμένο ωράριο. Και, αν πέρυσι η λειτουργία τους κάπως διευθετήθηκε, η φετινή χρονιά είναι ακόμη δυσκολότερη και ταυτόχρονα πιο απαιτητική, λόγω της εφαρμογής του νέου προγράμματος μαθημάτων στην Α΄ και στη Β΄ τάξη του Λυκείου, στο οποίο περιλαμβάνεται και το μάθημα της Ερευνητικής Εργασίας.

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Σχέδιο υποβολής ειδικής θεματικής δραστηριότητας



HTTPS για πιο ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

HTTPS Everywhere on FirefoxΑν αναρωτιέστε προς τί όλος αυτός ο ντόρος με την HTTPS και γιατί όλο και περισσότεροι μεγάλοι ιστοχώροι αποφασίζουν να την υιοθετήσουν, η απάντηση έχει να κάνει κυρίως με το θέμα της ασφάλειας των προσωπικών σας δεδομένων. Κάθε φορά που κάνετε σύνδεση (login) σε έναν ιστοχώρο μέσω απλής HTTP σύνδεσης, τα προσωπικά σας δεδομένα είναι εκτεθειμένα στα μάτια περίεργων. Η χρήση HTTPS, αντίθετα, προστατεύει την ιδιωτικότητά σας αποκρύπτοντας τις συγκεκριμένες πληροφορίες.

Βέβαια, το πρόβλημα στο διαδίκτυο σήμερα είναι ότι πολλοί ιστοχώροι κάνουν χρήση του HTTPS για να διαχειριστούν τις πληροφορίες που εισάγετε κατά την σύνδεσή σας (κάτι που είναι καλό ως πρώτο βήμα) αλλά από τη στιγμή που συνδέεστε, επανέρχονται πίσω σε μη-ασφαλή σύνδεση HTTP.
Σε περίπτωση που αναρωτιέστε γιατί το HTTPS, με τα πλεονεκτήματα που προσφέρει, δεν έχει αντικαταστήσει πλήρως το HTTP, η απάντηση – αν και σχετικά πολύπλοκη – έχει κυρίως να κάνει με την ταχύτητα. Το HTTPS δεν μπορεί να γίνει cache από τα δίκτυα CDN, κάτι που σημαίνει πως οι σελίδες μπορεί να φορτώνουν ελαφρώς πιο αργά από ότι εάν χρησιμοποιούσαν τις τυπικές, μη ασφαλείς συνδέσεις. Επιπλέον, οι μικρότεροι ιστοχώροι αντιμετωπίζουν και το πρόσθετο πρόβλημα του κόστους, αφού για την υποστήριξή του απαιτείται η αγορά HTPPS πιστοποιητικών.

Καλαμπάκα, Πράσινη Πόλη


To βίντεο αυτό παράχθηκε από μαθητές της Α΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Καλαμπάκας στα πλαίσια του μαθήματός Ερευνητικές Εργασίες του νέου προγράμματος σπουδών. Δουλεύοντας σε ομάδες ο μαθητές προσπάθησαν μέσα από διάφορες δραστηριότητες να μελετήσουν της αξία του φυσικού περιβάλλοντος στη ζωή μας και τη σημασία της ανακύκλωσης στη σημερινή εποχή.

ερευνητική εργασία - "Η αρχή του κόσμου"


Απόσπασμα από την παρουσίαση των ερευνητικών εργασιών - projects της Α΄ Λυκείου στα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Γ. ΖΩΗ

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Μάθετε γλώσσες και μεγαλώστε τον εγκέφαλό σας


Όσοι κάνουν εντατικά μαθήματα για να μάθουν καλά μια ξένη γλώσσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, προκαλούν διόγκωση του εγκεφάλου τους, ιδίως ορισμένων συγκεκριμένων τμημάτων, σύμφωνα με μια νέα σουηδο-γερμανική επιστημονική έρευνα.
Η μελέτη μάλιστα δείχνει ότι η εκμάθηση ξένων γλωσσών βοηθά τον εγκέφαλο να βρίσκεται σε φόρμα, απομακρύνοντας έτσι τον κίνδυνο πρόωρης εμφάνισης των συμπτωμάτων της νόσου Αλτσχάιμερ.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Γιόχαν Μέρτενσον του Τμήματος Ψυχολογίας του πανεπιστημίου του Λουντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό νευροεπιστήμης «NeuroImage», μελέτησαν μια ομάδα νεαρών μαθητών της Μεταφραστικής Ακαδημίας των Σουηδικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ουψάλα,οι οποίοι καλούνται να μάθουν ξένες γλώσσες με πολύ ταχύ ρυθμό, που σπάνια συναντάται σε παρόμοια προγράμματα εκμάθησης. Οι σπουδαστές πρωί και βράδυ, ακόμα και τα σαββατοκύριακα, μαθαίνουν εντατικά ξένες γλώσσες.

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Τα πραγματικά θύματα της κρίσης


Image

Η κρίση, η αβεβαιότητα που προκαλεί, τα οικονομικά προβλήματα που γεννά σε προσωπικό επίπεδο βλάπτουν σοβαρά την (ψυχική) υγεία και, δυστυχώς, δεν υπάρχει τίποτα αστείο, όπως αποδεικνύουν οι αλλεπάλληλες αυτοκτονίες. Σύμφωνα με ευρωπαϊκή έρευνα, κάθε αύξηση της ανεργίας κατά 1% προκαλεί αύξηση των αυτοκτονιών κατά σχεδόν το ίδιο ποσοστό και μόνο ένα γερό κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας μπορεί να βοηθήσει. Αρκεί να μην καταργηθεί λόγω… κρίσης επεσήμαναν ειδικοί και ευρωβουλευτές σε ημερίδα στο ΕΚ.
Η ημερίδα για την “ψυχική υγεία σε περιόδους κρίσης” οργανώθηκε στις 19 Ιουνίου από την επιτροπή Περιβάλλοντος και Δημόσιας Υγείας του ΕΚ με τη συμμετοχή ευρωβουλευτών και εμπειρογνωμόνων.
Το χρέος αρχή του κατήφορου
Οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα αυξήθηκαν 40% στο πρώτο εξάμηνο του 2011, θύμισε η Glenis Willmott (Σοσιαλιστές, Βρετανία), απόδειξη της τεράστιας προσοχής που χρειάζεται το θέμα της ψυχικής υγείας ειδικά σε περιόδους κρίσης.

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Η (αυτο)αξιολόγηση (των άλλων;) η αυτοαξιολόγηση σα γραφειοκρατική υποβάθμιση της διδακτικής και μαθησιακής διαδικασίας

Βασίλης Συμεωνίδης, φιλόλογος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
Η πρώτη μορφή αυτού του κειμένου γράφτηκε σχεδόν πριν από ένα χρόνο, όταν τα σχολεία κλήθηκαν να εμπλακούν σε μία διαδικασία «αυτοαξιολόγησης». Αφετηρία της συζήτησης που ανέκυψε ήταν η εγκύκλιος με θέμα την «αυτοαξιολόγηση» της σχολικής μονάδας, συνοδευμένη από παράρτημα 14 σελίδων της οποίας ο φιλόδοξος μαξιμαλισμός την καθιστά οδηγό διδακτορικών διατριβών. Αυτό που διαφαινόταν με μία πρώτη ματιά είναι ότι επρόκειτο για ακόμη μία εγκύκλιο σαν αυτές που κατά καιρούς εκδίδει το υπουργείο παιδείας, δηλαδή σαν ανεφάρμοστη άσκηση επί χάρτου. Όμως, η προσεκτικότερη ανάγνωση κυρίως του παραρτήματος έδειχνε με σαφήνεια ότι πρόκειται για ενέργεια με σκοπό και συνέχεια. Πρόκειται για γιγάντωση της γραφειοκρατίας και για ένα ακόμα σοβαρό εμπόδιο στη λειτουργία των σχολείων. Αν τα σχολεία λειτουργούν πρώτα για τους μαθητές. Το κείμενο τότε είχε σταλεί στο εκπαιδευτικό δίκτυο «αλφαβήτα». Ένα χρόνο μετά, από όσα φαίνεται να συμβαίνουν στα σχολεία που προχωρούν δοκιμαστικά στην «αυτοαξιολόγησή» τους οι ισχυρισμοί επιβεβαιώνονται και εμπειρικά.

όλο το κείμενο εδώ και σε .pdf εδώ

δημοσιευμένο στα Αντιτετράδια της εκπαίδευσης, τ. 98/ 2011, σ. 85-87
  http://users.sch.gr//symfo/sholio/diafora/11/11aftoaxiologisi.htm

Το λεξικό των νέων



Για να μην σας λέει το παιδί σας “έφαγα χ” και εσείς να του λέτε “σου είπα να μην τρως απ’ έξω”,διαβάστε το λεξιλόγιο των νέων για να μπορείτε να συνεννοηθείτε σαν άνθρωποι…

Μέλισσες παράγουν μπλε και πράσινο μέλι

Μέλι σε αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου παράγουν οι μέλισσες στη βορειοανατολική Γαλλία, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους μελισσοκόμους, οι οποίοι βλέπουν την παραγωγή τους να καταστρέφεται.

Οι μελισσοκόμοι αποδίδουν το πρόβλημα σε μονάδα βιοαερίου που λειτουργεί στην περιοχή Ριμποβίλ στην Αλσατία και επεξεργάζεται απόβλητα εργοστασίου παραγωγής σοκολάτας.

Ειδικότερα, ισχυρίζονται ότι οι μέλισσες τρώνε τα υπολείμματα από τα χρωματιστά μπαλάκια σοκολάτας που καταλήγουν στη μονάδα.Τα συγκεκριμένα ζαχαρωτά είναι πολύ διαδεδομένα σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Πρόκειται για μπαλάκια σοκολάτας με χρωματιστό εξωτερικό περίβλημα.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία που διαχειρίζεται τη μονάδα απολογήθηκε για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε και ανακοίνωσε τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

«Ανακαλύψαμε το πρόβλημα ταυτόχρονα με τους μελισσοκόμους και αμέσως προχωρήσαμε στη λήψη μέτρων», δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος της μονάδας βιοαερίου, διαβεβαιώνοντας ότι από εδώ και στο εξής τα ζαχαρωτά θα αποθηκεύονται αποκλειστικά σε σφραγισμένα κοντέινερ.

Πηγή:econews

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Η πρώτη διαφήμιση στην ιστορία της Facebook


Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση για το 1 δισ. ενεργών χρηστών στο κοινωνικό δίκτυο της, η Facebook έβγαλε στον αέρα την πρώτη διαφήμιση της ιστορίας της, βάζοντας την υπηρεσία της στο ίδιο επίπεδο με τις καρέκλες, τις γέφυρες, τα παιχνίδα, τα αεροπλάνα και γενικότερα όλα αυτά που φέρνουν τους ανθρώπους κοντά.

5 Οκτωβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών

Οι μισθοί των εκπαιδευτικών μειώθηκαν ή παρέμειναν στάσιμοι σε δεκαέξι ευρωπαϊκές χώρες λόγω της οικονομικής ύφεσης. Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας των Εκπαιδευτικών οι δημοσιονομικές περικοπές και τα μέτρα λιτότητας έπληξαν περισσότερο τους εκπαιδευτικούς στην Ιρλανδία, την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία και τη Σλοβενία. Οι μισθοί των εκπαιδευτικών στη Βουλγαρία, την Κύπρο, την Εσθονία, τη Γαλλία, την Ουγγαρία, την Ιταλία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κροατία και το Λιχτενστάιν παρουσίασαν ελαφρά μείωση ή παρέμειναν στο ίδιο επίπεδο. Ωστόσο, σύμφωνα με την έκθεση σχετικά με τους μισθούς και τα επιδόματα των εκπαιδευτικών και των διευθυντών σχολείων στην Ευρώπη για το 2011/12 σε τέσσερις χώρες, την Τσεχική Δημοκρατία, την Πολωνία, τη Σλοβακία και την Ισλανδία, οι μισθοί των εκπαιδευτικών αυξήθηκαν από τα μέσα του 2010, ενώ στη Ρουμανία επανήλθαν σχεδόν στα προς της κρίσης επίπεδα.

Ανοίγει πόρτες η επαγγελματική εκπαίδευση

Συντομότερο δρόμο προς την αγορά εργασίας, σε σχέση με τους αποφοίτους γενικής παιδείας, φαίνεται ότι προσφέρει στους νέους η επαγγελματική εκπαίδευση, αυξάνοντας τις πιθανότητές τους να βρουν ευκολότερα την πρώτη τους δουλειά -την οποία, μάλιστα, τείνουν να διατηρούν επί αρκετά χρόνια.
Συγκεκριμένα, στο ηλικιακό φάσμα των 20-24 ετών, το 76% των νέων με δίπλωμα ανώτερης δευτεροβάθμιας (λύκειο) ή μεταδευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης (π.χ. ΚΕΚ, ΙΕΚ) έχει ήδη βρει τον δρόμο του προς την αγορά εργασίας. Το αντίστοιχο ποσοστό για τους συνομηλίκους τους με απολυτήρια γενικής παιδείας δεν ξεπερνά το 67% στην Ε.Ε. των 27 κρατών-μελών (και στις δύο περιπτώσεις, τα ποσοστά αναφέρονται σε νέους και νέες που δεν βρίσκονται πλέον στην εκπαίδευση, ενώ αφορούν το έτος 2009).

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Η Χαρά των Βιβλίων



Το διάφανο ανθρωπάκι

Πήγαινε καιρός που δεν ήταν στις καλές της. Τις περισσότερες μέρες της βδομάδας τα μάτια της ήταν θλιμμένα. Δεν μπορούσε να εξηγήσει το λόγο… Βαθιά όμως μέσα της τον ήξερε καλά.
Εκείνο το απόγευμα είχε αποφασίσει να μην κάνει τίποτα. Να μείνει σπίτι της και να μην ασχοληθεί με τίποτα. Ούτε βόλτα θα πήγαινε, ούτε στη φίλη της για καφέ, ούτε γυμναστήριο, ούτε σινεμά. Είχε αποφασίσει να μείνει μόνη και ν΄ ακούσει τη σιωπή της.
Άναψε μερικά κεράκια -λάτρευε τα κεριά!- έβαλε ένα ποτό, πήρε ένα βιβλίο και έκατσε στον καναπέ. Ούτε που άνοιξε το βιβλίο που είχε διαλέξει. Το ποτό έμεινε κι αυτό μόνο του δίπλα της στο τραπεζάκι κι εκείνη βρέθηκε κουλουριασμένη στον καναπέ, αγκαλιά μ΄ έναν τεράστιο αρκούδο.
Τότε ήταν που εμφανίστηκε αυτό το περίεργο, διάφανο ανθρωπάκι.

Όχι πια τα πάντα δωρεάν στο Facebook

Η πίεση για αύξηση της κερδοφορίας φαίνεται ότι εντείνεται στο Facebook μετά την αρνητική είσοδό του στο χρηματιστήριο.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι λανσάρει στις ΗΠΑ και σε 20 ακόμα χώρες μια δοκιμαστική λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να πληρώνουν προκειμένου να αυξήσουν τους αναγνώστες των αναρτήσεών τους.
Η νέα υπηρεσία, με την ονομασία Promoted Posts, υποτίθεται ότι προορίζεται για ανακοινώσεις γάμων, προσκλήσεις για πάρτι και άλλες αναρτήσεις ιδιαίτερης σημασίας, χωρίς όμως να υπάρχει περιορισμός ως προς το περιεχόμενο.
Σε πρώτη φάση, η τιμή για τη συγκεκριμένη υπηρεσία καθορίστηκε στα 7 δολάρια ανά ανάρτηση.

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Ο Οκτώβρης σημαία στα μπαλκόνια-Παντελής Θαλασσινός



Ο Ιστορικός άτλαντας της Μεσογείου


Βρίσκεται στη διασταύρωση τριών ηπείρων, η Μεσόγειος υπήρξε πάντα ένα σημαντικό σημείο εστίασης για το διάλογο και τη σύγκρουση μεταξύ των πολιτισμών. Αυτή η ιστοσελίδα έχει ως στόχο να χαρτογραφήσει τη μακρά ιστορία της Μεσογείου. Κάθε χάρτης έχει έναν πλούτο της γνώσης, όταν πατήσετε οποιοδήποτε χαρακτηριστικό των χαρτών μπορείτε να περιηγηθείτε σε περιγραφές σημαντικών πόλεων ή γεγονότων. Απολαύστε το!  

Οι χάρτες της εποχής του Χαλκού
Ο Μινωικός Πολιτισμός
Ο Μυκηναϊκός Πολιτισμός
Η Κατάρρευση της Εποχής του Χαλκού

Mozilla Persona | Για login χωρίς χρήση κωδικού!


Σίγουρα ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχουν οι άνθρωποι, είναι η απομνημόνευση κωδικών και σχεδον όλοι καποια φορά έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με αυτό το πρόβλημα, μη μπορώντας να θυμηθούμε κάποιον κωδικό μας.
Ίσως ο πιο απλός τρόπος θα ήταν να χρησιμοποιούμε κάποιο εργαλειο, από αυτά που παρέχουν οι browsers για παράδειγμα, ώστε να κωδικοποιούνται τα επί μέρους passwords μας και εμείς να κανουμε χρήση ενός ενιαίου κωδικού για όλα, ασχέτως αν έχουμε διαφορετικό σε κάθε ιστοσελίδα.
Υπάρχουν καποιες ημιτελείς μάλλον ακομα, πιο εξελιγμένες προτάσεις γι’ αυτό και αρκετά έχουν δημοσιευτεί.
Ωστόσο η Mozilla, εδώ και αρκετό διάστημα έχει κάνει γνωστό πως εργάζεται επανω σε αυτό και πρόσφατα έδωσε μια λυση που δεν συνιστά υποχρεωτική την απομνημόνευση του παραμικρού κωδικού και ούτε την αναγκη να τον πληκτρολογούμε η να το αποθηκεύουμε στην κάθε ιστοσελίδα.
Η τεχνολογία αυτή ονομάζεται: Mozilla Persona και αυτό που κάνει είναι απλούστατο:
Συνδέει το η τα mail που έχετε χρησιμοποιήσει και τους αντίστοιχους κωδικούς βέβαια και στη συνέχεια με την χρήση αυτού, μπορειτε να συνδέεστε στην οποιοδήποτε σελίδα, έχετε λογαριασμό.

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Ο Χίτλερ μαθαίνει για την Ερευνητική μας Εργασία



Ένα ενδιαφέρον βιντεο σχετικό με project από το 1ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης
. Ερευνητική Εργασία (project) Α'Λυκείου Β' Τετράμηνο 2011-2012.
Θέμα: "Από το Σπήλαιο του Πλάτωνα, στην εικονική πραγματικότητα του Matrix".