Ads 468x60px

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Αφιέρωμα: 22 βιβλία για την 28η Οκτωβρίου 1940

  Ιστορικά βιβλία, παιδικά αλλά και ιστορικά μυθιστορήματα που αναφέρονται στην ημέρα αυτή αλλά και για την περίοδο που ακολούθησε.
Η 28η Οκτωβρίου του 1940 αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα γεγονότα στην σύγχρονη Ελλάδα. Είναι η επίσημη έναρξη της πολεμικής σύγκρουσης μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, η οποία διήρκεσε από τις 28 Οκτωβρίου 1940 μέχρι τις 23 Απριλίου 1941.

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Πόσο απαραίτητο είναι το internet στις ερευνητικές εργασίες;



Πλατφόρμα ανταλλαγής σχολικών βιβλίων

Ιστοχώρος ανοιχτός για μαζική προσφορά βιβλίων. Οικονομία και σεβασμός στους φυσικούς πόρους Επιθυμείτε να ανταλλάξετε βιβλία; Το book4book.gr είναι μία πλατφόρμα δικτύωσης ανθρώπων που θα σας βοηθήσει. Φέρνει σε επαφή αυτούς που προσφέρουν και ζητούν και τους παρέχει τα εργαλεία να οργανώσουν μία συνάντηση, όπου όλοι μαζί πλέον θα μετατρέψουν την ανταλλαγή βιβλίων σε ένα μεγάλο κοινωνικό γεγονός.
Ιστοχώρος ανοιχτός για μαζική προσφορά βιβλίων. Οικονομία και σεβασμός στους φυσικούς πόρους Στον ενάμιση χρόνο λειτουργίας της, η διαδικτυακή πύλη

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Νόμπελ Λογοτεχνίας 2013

Στην Καναδή συγγραφέα Alice Munro το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2013 http://en.wikipedia.org/wiki/Alice_Munro
 

Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος σε επτά λεπτά! (Βίντεο)


Το Internet και το YouTube εικονογραφώντας τις αλλαγές στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αφρική – από την αστραπιαία επίθεση των χιτλερικών δυνάμεων στην Πολωνία τον Σεπτέμβριο του 1939 ως την τελική ήττα τον Μάιο του 1945 – προσφέρουν μια γρήγορη ενημέρωση σε ένα βίντεο επτά λεπτών.



Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Η μάστιγα των μεταλλαγμένων τροφίμων…

Απορρίφθηκε το δικαίωμα των Ευρωπαίων να γνωρίζουν ποια μεταλλαγμένα προϊόντα τρώνε!
Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απέρριψε την υποχρεωτική σήμανση τροφίμων που προέρχονται από ζώα που έχουν τραφεί με γενετικά τροποποιημένες τροφές.
Αν και η σχετική τροπολογία κέρδισε την πλειοψηφία των ψήφων του Ευρωκοινοβουλίου, λόγω της καταψήφισης από την πλειοψηφία των συντηρητικών, δεν συγκέντρωσε την ενισχυμένη πλειοψηφία που απαιτούταν για την έγκρισή της. Η ίδια πλειοψηφία απέρριψε τροπολογία για την διεξαγωγή ανεξάρτητων μελετών για την επίπτωση των μεταλλαγμένων και άλλων “νέων τροφών” στην ανθρώπινη υγεία.


Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

ΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ «ΝΕΑΣ’ Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ (ΣΧ. ΕΤΟΣ 2013-14)

 Εγκύκλιος 139610/Γ2 (01-10-2013) ΘΕΜΑ: Οδηγίες για τη διδασκαλία μαθημάτων του Γενικού και του Εσπερινού Γενικού Λυκείου (Σελίδες 103!)
- Στη Σελ. 82 βρίσκουμε το 1ο μάθημα επιλογής της Α΄ τάξης Γενικού Λυκείου, τις «ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ» (Το σχολικό έτος 2013-14 το συγκεκριμένο μάθημα, θα διδάσκεται σαν επιλογής και στην Β’ τάξη).
Α) Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών (ΑΠΣ): Στο πλαίσιο της διδασκαλίας του μαθήματος επιλογής «Εφαρμογές Πληροφορικής», της Α’ τάξης Γενικού Λυκείου θα ισχύσει το υπάρχον Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών του μαθήματος Επιλογής της Β΄ και Γ΄ Τάξης ΓΕΛ «Εφαρμογές Υπολογιστών»
.

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Οκτώβρης

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!

…Τώρα που τέλειωσε το καλοκαίρι, τώρα που μπαίνει ο μην Οκτώβρης, σαν αυτοκράτωρ με πορφύρα, και πέφτουν οι βροχές του φθινοπώρου, και αναπνέω τις μυρουδιές της μουσκεμένης γης, σκεπτόμενος…
Α. ΕΜΠΕΙΡΙΚΟΣ
 
 
 
 
 
 
  ΠΙΝΑΚΑΣ: Γ. ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ