Ads 468x60px

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Τα κορυφαία βιβλία από όλα τα είδη λογοτεχνίας

Δείτε τη λίστα με τα κορυφαία βιβλία από όλα τα είδη λογοτεχνίας τα οποία όλοι θα ήταν καλό να τα γνωρίζουμε αν όχι να τα έχουμε διαβάσει…
Δείτε τα και παρτε κάποιες ιδέες για την επόμενο πιθανό λογοτεχνικό σας ταξίδι…Η λίστα με τα 15 βιβλία:
1. Για ποιόν χτυπάει η καμπάνα (For Whom the Bell Tolls) του Έρνεστ Χέμινγουεϊ
2. Ο Δρόμος (The Road) του Cormac McCarthy
3. Ανατολικά της Εδέμ (East of Eden) του John Steinbeck
4. Εκατό Χρόνια Μοναξιάς (One Hundred Years of Solitude) του Gabriel Garcia Marquez

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Πώς η τωρινή online παρουσία σου στα Social Media μπορεί να βλάψει το μέλλον σου!

Γνωρίζεις τη φράση «what goes online stays online» (ό,τι δημοσιεύεται στο ίντερνετ, μένει για πάντα εκεί); Μόνο τυχαία δεν έχει ειπωθεί. Τα διαδικτυακά μας ίχνη πολύ δύσκολα μπορούν να αφαιρεθούν, αφού κατά πάσα πιθανότητα κρατούνται σε κάποιο server ή έχουν ευρετηριοποιηθεί από κάποια μηχανή αναζήτησης κ.ο.κ.
Τα Κοινωνικά Δίκτυα αποτελούν μέρος του ίντερνετ και οι κινήσεις σου σε αυτά αποτελούν διαδικτυακά ίχνη. Οι δημοσιεύσεις σου σήμερα μπορούν να σε βλάψουν αύριο, αν δεν είσαι προσεχτικός. Και πώς μπορείς να είσαι προσεχτικός;

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Τα 9 πιο πολυδιαβασμένα βιβλία του κόσμου

Οι πωλήσεις των βιβλίων μπορεί να μην καθορίζουν απόλυτα την ποιότητα του περιεχομένου τους αλλά είναι αναμφίβολα ο ιδανικός δέκτης των προτιμήσεων του αναγνωστικού κοινού. Ποια είναι λοιπόν τα βιβλία που έχουν κερδίσει τους αναγνώστες ανά τον κόσμο;
Σύμφωνα με πολυετή έρευνα που διεξήγαγε ο συγγραφέας James Chapman, ξεκινώντας από το νούμερο 9, και όχι το 10 έτσι για αλλαγή, το «Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ» έχει πουλήσει μέχρι σήμερα 27 εκατομμύρια αντίτυπα. Κρυμμένη μαζί με την οικογένειά της για περισσότερο από 2 χρόνια, προκειμένου να μην τους ανακαλύψουν οι Ναζί στην Ολλανδία, τα κείμενα της Άννας Φρανκ συγκινούν ακόμα το αναγνωστικό κοινό, ως πρωτότυπο κείμενο, ή και στις «παραλλαγές» του Dan Dillard, και την πιο πρόσφατη του Wendy Kesselman, βασισμένο σε αυτό των Frances Goodrich και Albert Hackett.

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Ποια είναι τα σημάδια της δυσλεξίας και πόσο δύσκολη είναι η θεραπεία της;

Τι είναι η δυσλεξία;
Δυσλεξία είναι η ειδική μαθησιακή δυσκολία που εντοπίζεται στο γραπτό λόγο και αφορά ιδιαίτερα την ανάγνωση, τη γραφή και την ορθογραφία. Προϋποθέτει ότι το παιδί έχει φυσιολογική νοημοσύνη και έχει μπει σ΄ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης.
Ως εκ τούτου, αποκλείονται τα παιδιά που έχουν χαμηλή νοημοσύνη, απουσίες από το σχολείο για μεγάλα χρονικά διαστήματα και συχνές αλλαγές σχολικού περιβάλλοντος.
Πόσο συχνά συναντάται η δυσλεξία;

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Πώς μπορούμε να κάνουμε τα τοπία μας φαγώσιμα



Τι θα έπρεπε να κάνει η κοινωνία μας με τη γη που είναι σε αχρηστία; Να φυτέψει τροφή, φυσικά. Με δυναμισμό και χιούμορ, η Παμ Γουόρχερστ λέει στο TEDSalon την ιστορία της, πώς η ίδια και μια ομάδα εθελοντών που ολοένα μεγαλώνει συγκεντρώθηκαν για να μετατρέψουν αχρησιμοποίητα κομμάτια γης σε κοινοτικούς λαχανόκηπους και για να αλλάξουν την ιστορία της τροφής στην πόλη τους.

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Ο δεκάλογος του δασκάλου κατά τον Bertrand Russell

bertrand russellΟι δέκα εντολές ενός καλού δάσκαλου από τον μαθηματικό και φιλόσοφο Bertrand Russell, (1872–1970). Δημοσιεύτηκε το Δεκέμβριο του 1951 στο The New York Times Magazine στο τέλος του άρθρου  “The best answer to fanaticism: Liberalism.”
- - - - -
1. Μην αισθάνεσαι απόλυτα σίγουρος για τίποτα .
2. Μην σκέπτεσαι ότι αξίζει να προχωράς κρύβοντας τις αποδείξεις, διότι είναι βέβαιο ότι οι αποδείξεις θα έρθουν στο φως .
3. Μην προσπαθείς  πότε να αποθαρρύνεις την σκέψη, αν το κάνεις  είναι σίγουρο ότι θα το πετύχεις .
4. Όταν συναντάς αντίδραση, ακόμη και αν αυτή προέρχεται  από τον σύζυγο ή από τα παιδιά σου, να πασχίζεις  να την ξεπεράσεις με επιχειρήματα και όχι μέσω της εξουσίας, διότι η νίκη η όποια εξαρτάται από την εξουσία είναι απατηλή.

Ηλίας Καλογήρου: Ένας προικισμένος εκπαιδευτικός


Capturing the Heart and Mind while Teaching Natural Sciences

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Τι είναι το copyright;

Με τον όρο copyright εννοούμε την πνευματική προστασία, η οποία αφορά δημοσιευμένα και μη δημοσιευμένα λογοτεχνικά, επιστημονικά και καλλιτεχνικά έργα, ανεξάρτητα από τη μορφή στην οποία εκφράζονται, εφόσον έχουν ενυπόστατη ή υλική μορφή. Αυτό σημαίνει ότι κάθε έργο που μπορείτε να δείτε, να ακούσετε ή να αγγίξετε ενδέχεται να είναι προστατευμένο. Κάθε δοκίμιο, θεατρικό έργο, τραγούδι, χορογραφία, φωτογραφία, κώδικας HTML, γράφημα σε υπολογιστή που μπορεί να απεικονιστεί στο χαρτί, να εγγραφεί σε κασέτα ή να αποθηκευτεί σε ένα σκληρό δίσκο, ενδέχεται να είναι προστατευμένο. Η νομοθεσία που διέπει τα πνευματικά δικαιώματα δίνει στο δημιουργό το αποκλειστικό δικαίωμα της αναπαραγωγής, της δημιουργίας παράγωγων του έργου, της διάθεσης, της ερμηνείας και της δημόσιας προβολής του έργου .

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Οι πίνακες του Βαν Γκογκ ζωντανεύουν



Σιγά σιγά στην αρχή, διακριτικά, και στη συνέχεια πιο έντονα, οι πίνακες του Βαν Γκογκ παίρνουν ζωή σ’αυτό το βίντεο του Luca Agnani με τίτλο «Η σκιά του Βαν Γκογκ» . Τα γνωστά τοπία του ζωγράφου, η γέφυρα Λαγκλουά, το δωμάτιό του στην Αρλ, ακόμα και η αυτοπροσωπογραφία του, δεν αρνούνται την κίνηση, αντίθετα είναι σαν να την επιθυμούν. Η μουσική είναι του Λουντοβίκο Εϊνάουντι.
Πηγη: http://peopleandideas.gr/2013/11/06/van-gogh-paintings/

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Οδυσσέας Ελύτης ...2 Νοεμβρίου 1911 σαν σήμερα !

Θέ μου τι μπλε ξοδεύεις για να μη σε βλέπουμε! ( από την Μαρία Νεφέλη )
Ο Ποιητής του Αιγαίου, του ήλιου , του φωτός μα πάνω απ'όλα ο ποιητής της Ελλάδας !
Γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης στις 2 Νοεμβρίου του 1911 .Ήταν το τελευταίο από τα έξι παιδιά του Παναγιώτη Αλεπουδέλη και της Μαρίας Βρανά. Ο πατέρας του καταγόταν από την Λέσβο και είχε εγκατασταθεί στην πόλη του Ηρακλείου από το 1895 και  σε συνεργασία με τον αδελφό του ίδρυσε ένα εργοστάσιο σαπωνοποιίας και πυρηνελαιουργίας κοντά στο λιμάνι του Ηρακλείου. Η μητέρα του επίσης ήταν από την Μυτιλήνη. Σε ηλικία 3 χρόνων φεύγουν από την Κρήτη και εγκαθίστανται στον Πειραιά. Φοιτά σε ιδιωτικό σχολείο Δ.Ν. Μακρή,  έχοντας μεταξύ άλλων δασκάλους του τον Ι.Μ. Παναγιωτόπουλο και τον Ι.Θ. Κακριδή.