Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2013

Τζαφάρ: Πώς καταρρίπτεται ο ρατσισμός σε 2 λεπτά

Το «Τζαφάρ» είναι ένα αντιρατσιστικό φιλμ μικρού μήκους της Νάνσυ Σπετσιώτη.
Μέσα σε δύο μόλις λεπτά αυτή η ταινία μικρού μήκους «λέει» με τον πιο απλό και συγκινητικό τρόπο όσα χρειάζονται να ειπωθούν για τον ρατσισμό.

Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013

«Ο γέρος και η θάλασσα»


Άκρως εντυπωσιακή είναι η κινηματογραφική μεταφορά τη  νουβέλας του Έρνεστ Χέμινγουεϊ «Ο γέρος και η θάλασσα». Ο Αλεξάντερ Πετρόφ, κινηματογραφιστής animation ταινιών μικρού μήκους, έχει αποσπάσει πλήθος βραβείων για τη δημιουργία του
το φιλμ δημιουργήθηκε ξ ολοκλήρου στο Μόντρεαλ, διήρκεσε δυόμιση χρόνια και χρηματοδοτήθηκε με κεφάλαια Καναδικών, Ρωσικών και Ιαπωνικών εταιρειών.
Το μυθιστόρημα  του Χέμινγουεϊ αφηγείται την ιστορία ενός γέρου ψαρά, που μόνος και αβοήθητος παλεύει απελπισμένα στον ωκεανό, στα ανοιχτά της Κούβας, με έναν τεράστιο ξιφία.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις σχολικές εκδρομές

Πολλοί είναι οι μαθητές της Γ λυκείου άλλα και των μικρότερων τάξεων που ονειρεύονται την πολυήμερη εκδρομή με το σχολείο τους.  Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται το φαινόμενο όλο και περισσότεροι μαθητές να επιλέγουν να πραγματοποιήσουν τις εκδρομές τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο καθώς οι ενδοσχολικές και πανελλήνιες εξετάσεις απέχουν ακόμα αρκετά. Ωστόσο πέρα από το κόστος των εκδρομών που θα πρέπει να επωμιστούν οι γονείς υπάρχουν και μια σειρά από προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται ώστε να πραγματοποιηθεί η πολυπόθητη εκδρομή. Για παράδειγμα ο σύλλογος διδασκόντων θα πρέπει να έχει πάρει απόφαση 1 μήνα πιο πριν για την εκδρομή που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου, ενώ ο συνοδός της εκδρομής δεν μπορεί να είναι ωρομίσθιος εκπαιδευτικός.
Στην εκδρομή μπορούν να πάρουν μέρος και 2 μέλη του συλλόγου γονέων μετά από σχετική απόφαση του συλλόγου κ.α. Επίσης δεν επιτρέπεται να μετακινούνται οι μαθητές πριν από τις 6 π.μ και μετά τις 10 π.μ όταν μετακινούνται οδικώς. Οι προϋποθέσεις αυτές τίθενται από το Υπουργείο Παιδείας και τις παρουσιάζουμε πιο κάτω ώστε να έχουν γνώσει γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές.

Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013

«Όσο μπορείς»: ταινία μικρού μήκους |-ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΒΑΦΗ


Μια παραγωγή του Αρχείου Καβάφη του Ιδρύματος Ωνάση σε σενάριο Σοφίας Βγενοπούλου και σκηνοθεσία Γρηγόρη Ρέντη. Το «Όσο μπορείς» είναι εμπνευσμένο από το ομότιτλο ποίημα του Κ. Π. Καβάφη. Γυρίστηκε στο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Αθηνών.

Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013

Μαμά μην κλαίς, θα τα λέμε στο Skype

“Μαμά μην κλαίς, θα τα λέμε στο Skype”. Οι Έλληνες παίρνουν και πάλι το δρόμο της μετανάστευσης…Ένα υπέροχο βίντεο.