Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014

Eνας ήρωας δάσκαλος

Ενα 8χρονο αγόρι δεχόταν τον εκφοβισμό και τα χλευαστικά σχόλια των συμμαθητών του, επειδή έχει χάσει τα μαλλιά του λόγω μίας σπάνιας ασθένειας.

Τότε, ο 45χρονος Αλί Μοχαμαντιάν μπήκε μία μέρα στην τάξη και έκπληκτοι οι μαθητές είδαν ότι είχε ξυρίσει το κεφάλι του.

Οι μαθητές όχι μόνο αντιλήφθηκαν το λάθος τους και σταμάτησαν να ενοχλούν τον μικρό Μαχάν Ραχίμι, αλλά αποφάσισαν να του συμπαρασταθούν με τον ίδιο τρόπο: ξύρισαν και εκείνοι τα μαλλιά τους.

Ο δάσκαλος, που έχει γίνει ήρωας στο Ιράν, δέχθηκε τα συγχαρητήρια του Ιρανού προέδρου Χασάν Ροχανί ενώ, σύμφωνα με τη Guardian, η κυβέρνηση αποφάσισε την οικονομική ενίσχυση της οικογένειας του παιδιού ώστε να καλυφθούν τα ιατρικά έξοδα για αντιμετώπιση της ασθένειάς του.

πηγή: http://www.sport.gr/Article

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

"Ξύπνα"


Στην Θεσσαλονίκη, ο σκηνοθέτης Κώστας Καρύδας γύρισε το βίντεο με τίτλο "Ξύπνα". Το βίντεο βραβεύτηκε στο φεστιβάλ Mofilm στο Λονδίνο.

Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014

"Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!"

Λίγες μέρες απομένουν  για το φετινό λαμπρό εορτασμό της  Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου. Την Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014, θα εορταστεί για ενδέκατη φορά η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου.
 Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάστηκε για πρώτη φορά στις 6 Φεβρουαρίου 2004 σε 16 χώρες, υπό το συντονισμό του έργου SafeBorders και το πρόγραμμα Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το 2005 ανέλαβε τα ηνία το  Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης & Επαγρύπνησης INSAFE, και σήμερα ο αριθμός των χωρών έχει ξεπεράσει τις 100 παγκοσμίως!

Αξιοποίηση του διαδικτύου


Αλλη μια καταπληκτική παρουσίαση από την Τερέζα Γιακουμάτου 

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014

Βρείτε δωρεάν εικόνες για τα έργα σας.

Μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να χρησιμοποιούμε τις εικόνες για να τραβήξουμε την προσοχή και να μεταδώσουμε αποτελεσματικά το μήνυμά μας. Συχνά μας ρωτάτε που μπορείτε να βρείτε δωρεάν εικόνες. Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε μερικές από τις κορυφαίες πηγές μας για να βρείτε δωρεάν εικόνες για τα έργα σας, ώστε να μπορείτε να κάνετε το περιεχόμενό σας να ξεχωρίζει.
1. http://www.24psd.com Δωρεάν PSD & Vectors.
2. http://stock.xchng Μια από τις καλύτερες τοποθεσίες δωρεάν εικόνων.

Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014

Kωστής Παλαμάς: Όπου τελειώνουν οι στεριές, τα πέλαγα αρχινάνε

Στις  13 Ιανουαρίου του 1859,  γεννήθηκε ένας από τους πολυγραφότερους Έλληνες ποιητές-λογοτέχνες, ο Kωστής Παλαμάς. Εγγράφηκε στην Νομική σχολή Αθηνών αλλά δεν κράτησε πολύ καθώς το πάθος του για την ποίηση και την λογοτεχνία τον κέρδισε. Επίσης, ασχολήθηκε και με την δημοσιογραφία και σύντομα θα γίνει ο ιδρυτής της επονομαζόμενης «Νέας Αθηναϊκής Σχολής». Το 1897 γίνεται γραμματέας του Πανεπιστημίου Αθηνών, δουλειά για την οποία αμοιβόταν αρκετά καλά, και έτσι απέκτησε την οικονομική άνεση για να συνεχίσει το έργο του.

Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014

Σέρρες: Πολύτιμη κιβωτός της φύσης!

«Η ομορφιά είναι στη φύση μας», λένε οι Σερραίοι και μάλλον έχουν δίκιο. Ο τόπος τους είναι ένα γοητευτικό μωσαϊκό μοναδικών εικόνων: λίμνες γεμάτες πουλιά, μεγάλα ποτάμια, χιονισμένες βουνοκορφές, απάτητα δάση, παραδεισένια φαράγγια, εντυπωσιακά σπήλαια και πολλά άλλα. Δίπλα στα μνημεία της φύσης τα μνημεία του ανθρώπινου πολιτισμού μαρτυρούν τη μεγάλη και πανάρχαιη ιστορία του τόπου

Aκόμη και σήμερα οι Σερραίοι λένε την πόλη τους «τας Σέρρας» και όχι η Σέρρα ή οι Σέρρες. Η πόλη είναι κτισμένη σε στρατηγικό σταυροδρόμι της Ευρώπης, έζησε πολλές καταστροφές στο πέρασμα των χρόνων, αλλά πάντα έβρισκε το σθένος να αναγεννηθεί και να συνεχίσει αδιάλειπτα τη μακραίωνη πορεία της μέχρι σήμερα.
Οι χιονισμένες κορυφές του Μπέλες καθρεφτίζονται στα νερά της λίμνης Κερκίνης.
Οι χιονισμένες κορυφές του Μπέλες καθρεφτίζονται στα νερά της λίμνης Κερκίνης.


Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014

Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2014

I Forgot My Phone

Σε ένα βίντεο δυο λεπτών, παρουσιάζεται η λυπηρή πραγματικότητα για το πώς πλέον οι περισσότεροι άνθρωποι του σύγχρονου κόσμου είναι εγκλωβισμένοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δεν χαίρονται τις απλές όμορφες και καθημερινές στιγμές που ζουν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, χάνοντας την πραγματική ουσία της ζωής....

Πηγή:http://gr.news.yahoo.com

Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2014

Ο ΜΗΝΑΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Είναι ο πέμπτος μήνας του χριστιανικού έτους, του καλούμενου ενιαυτού, και άλλοτε ο ενδέκατος του ρωμαϊκού ημερολογίου, περιλαμβάνοντας 31 ημέρες (εικοσιτετράωρα) έχοντας κατά μέσον όρο χρόνο ημέρας 10 ώρες, και χρόνο νύκτας 14 ώρες.
Ο Ιανουάριος αντιστοιχεί κατά το πρώτο ήμισυ με τον Ποσειδεώνα και κατά το έτερο με τον Γαμηλιώνα του αρχαίου ελληνικού αττικού ημερολογίου, καθώς επίσης με τον Σαββάθ των Εβραίων και τον Τωβί των Αιγυπτίων.
Η πρώτη μέρα του μήνα και πρώτη ημέρα του χρόνου, είναι γνωστή ως Πρωτοχρονιά.
Ονομασίες

Δέκα Προτάσεις για μια Καλή Ερευνητική Εργασία


από Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης, Πανεπιστήμιο Πατρών