Παρασκευή, 4 Ιουλίου 2014

Καλό καλοκαίρι

ΕΛΥΤΗΣ: Όλα τα πήρε το καλοκαίρι


Η οπτικοποίηση του ποιηματος έγινε από την Κατερίνα Προκοπίου για το μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Α΄ Γυμνασίου

Λέο Μπουσκάλια: Να ζεις, να αγαπάς και να μαθαίνεις


Ο Λέο Μπουσκάλια είναι επίκουρος καθηγητής της κοινωνικής παιδαγωγικής και ψυχολογίας στο Παν/μιο της Νότιας Καλιφόρνιας. Ιταλικής καταγωγής, αλλά γέννημα και θρέμμα της Καλιφόρνιας. Είναι γνωστός σε εκατομμύρια ακροατές και θεατές του σε όλη την Αμερική που τον παρακολουθούν σε αίθουσες διαλέξεων και τηλεοπτικές εκπομπές. Μέσα από τα μαθήματα διδασκαλίας του ανάπτυξε ένα ειδικό σεμινάριο πάνω στην αγάπη και μέσω αυτής στην αλλαγή της καθημερινής μας συμπεριφοράς. Κατά τη διατύπωσή του "η αγάπη δεν είναι δρόμος, είναι συμμετοχή και μοιρασιά. Το να ζεις με τη φιλοσοφία της αγάπης είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής". Τα πιο γνωστά βιβλία του είναι: "Να ζεις, ν' αγαπάς και να μαθαίνεις", "Λεωφορείο 9 για τον Παράδεισο", "Η αγάπη", "Ο δρόμος του Ταύρου", "Η πτώση του φύλλου που το έλεγαν Φρόυντ".

Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2014

Ερωτικό - Τάσος ΛειβαδίτηςΑπαγγέλει ο ίδιος ο ποιητής. Κιθάρα ο Δημήτρης Φάμπας.
Ναι αγαπημένη μου. Πολύ πριν να σε συναντήσω, εγώ σε περίμενα. Πάντοτε σε περίμενα. Σαν ήμουνα παιδί και μ' έβλεπε λυπημένο η μητέρα μου, έσκυβε και με ρωτούσε: τι έχεις αγόρι μου; Δε μίλαγα. Μονάχα κοίταζα πίσω απ' τον ώμο της έναν κόσμο άδειο από σένα, και καθώς πηγαινόφερνα το παιδικό κοντύλι ήταν για να μάθω να σου γράφω τραγούδια.

Καλό μήναΤρίτη, 1 Ιουλίου 2014

«Κάποιες φορές πρέπει να πέσεις πριν μάθεις να πετάς»

Αποτυχία στις πανελλήνιες;

Η αυλαία των πανελληνίων εξετάσεων έπεσε μαζί της και το ηθικό εκείνων που προσπάθησαν αλλά, δεν κατάφεραν να σταθούν τυχεροί και να πετύχουν τους στόχους τους. Έτσι όμως είναι οι μάχες στη ζωή μας, πότε μας βρίσκουν νικητές και πότε χαμένους. Είναι όμως πολύ σημαντικό να θυμόμαστε πως μια άτυχη στιγμή δε είναι ικανή να καθορίσει την αξία μας ή τη ζωή μας. Είναι ξεκάθαρο πως αποτυχία στις εξετάσεις, δε σημαίνει και αποτυχία στη ζωή.