Ads 468x60px

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Το σχολείο, τα όνειρα και η ζωή μας


O Σπύρος Κασιμάτης είναι Φιλόλογος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση από το 1982, εστιάζει στην επιμόρφωση γονέων και εκπαιδευτικών και στη συμβουλευτική για εφήβους.

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Η 14η Ιουνίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το Διεθνές Κίνημα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών και τον Διεθνή Οργανισμό Μετάγγισης Αίματος.
Η επιλογή της ημέρας έγινε με αφορμή τα γενέθλια του Γερμανού γιατρού Καρλ Λαντστάινερ, που ανακάλυψε τις ομάδες αίματος το 1900 και αργότερα τα ρέζους, και τιμήθηκε με το βραβείο Nobel Ιατρικής το 1930 για σημαντική την ανακάλυψη.
Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια επί της ουσίας προσφορά προς τον συνάνθρωπο. Με 10 λεπτά χρόνο από τη ζωή του και 400 κ.ε. αίμα από τα 6 λίτρα που διαθέτει, ο αιμοδότης δίνει ανιδιοτελώς ένα κομμάτι του εαυτού του στην κυριολεξία για να βοηθήσει το σημερινό ή αυριανό πάσχοντα συνάνθρωπό του.

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Λεξικό Liddell & Scott

Tο λεξικό της αρχαίας ελληνικής Liddell & Scott είναι πλέον ηλεκτρονικό και διατίθεται στο ίντερνετ δωρεάν από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Πατήστε εδώ

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Καλώς μας ήρθες Ιούνη..


 Ένα πολύ  όμορφο βίντεο για τον Ιούνη
 από την ακούραστη Κατερίνα Καραμπαίρη