Ads 468x60px

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Ακαδημία των Ειδικών

Το ίδρυμα Orange σε συνεργασία με τον Ισπανό καλλιτέχνη Miguel Gallardo παρουσιάζουν την Ακαδημία των Ειδικών, μια μικρού μήκους animation ταινία. Η ταινία δείχνει με έναν απλό και ευχάριστο τρόπο τα ιδιαίτερα ταλέντα τα οποία πολλά παιδιά με αυτισμό έχουν και τα οποία δεν είναι πάντοτε κατανοητά σε όσους δεν τα γνωρίζουν. Αυτή η ταινία επιχειρεί να δώσει στο ευρύ κοινό μια καλύτερη ενημέρωση για τον αυτισμό στην κοινωνία. Δείτε την εξαιρετική ταινία εδώ:

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

«Εποχές»

Zach Ladner Brussels in the rain
Ανδρέας Εμπειρίκος, 
(απόσπασμα)«Εποχές»
«Τοπία βροχερά του φθινοπώρου, με απώλειαν των νηπενθών ανθέων, με ακαριαίας πτώσεις φύλλων, και βαθμιαίαν σβέσιν των φωνών του υψηλού καλοκαιριού, εις παραλίας και αιγια-
λούς όπου το κύμα, ηπίως επελαύνον, εδρόσιζε τα σώματα με ιριδίζοντας αφρούς, πριν χαμηλώσει η εποχή πάσης ευθαλασσίας, πριν πέσει εις την αφάνειαν ο ύψιστος του θέρους μην…»
(Α. Εμπειρίκος, Οκτάνα, Ίκαρος)

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Η αξιοποίηση του διαδικτύου στην εκπαιδευτική διαδικασία & στις ερευνητικές εργασίες


Παρουσίαση της Τερέζας Γιακουμάτου
Υλικό από το σεμινάριο 40 ωρών σχετικά με την εκπόνηση και τη μεθοδολογία των ερευνητικών εργασιών στο Λύκειο που διοργανώνει τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο η Διεύθυνση ΔΕ Δ΄Αθήνα ςσε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου, το Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, το Τμήμα Γραφιστικής του ΤΕΙ Αθήνας και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ).

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών

Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών.
Ο μέτριος δάσκαλος μιλάει. 
Ο καλός δάσκαλος εξηγεί.
Ο εξαιρετικός δάσκαλος δείχνει.
 Ο μεγάλος δάσκαλος εμπνέει.
......................
William Arthur

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Αναθέσεις ερευνητικών εργασιών

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να αναλάβουν την εποπτεία και καθοδήγηση μέχρι δύο Ερευνητικών Εργασιών ανά τετράμηνο. Οι εκπαιδευτικοί των κλάδων-ειδικοτήτων ΠΕ12 (εκτός ΠΕ12.13), ΠΕ14.04 και ΠΕ17 (εκτός ΠΕ17.09) μπορούν να αναλάβουν μέχρι τέσσερις Ερευνητικές Εργασίες ανά τετράμηνο. Το μάθημα «Ερευνητική Εργασία» διδάσκεται από έναν εκπαιδευτικό και η ανάθεσή του γίνεται, αφού ανατεθούν στους εκπαιδευτικούς τα διδασκόμενα μαθήματα της ειδικότητάς τους. Τα παραπάνω ανώτατα όρια των ερευνητικών εργασιών που μπορεί να αναλάβει ο κάθε εκπαιδευτικός ισχύουν είτε ο εκπαιδευτικός υπηρετεί σε μία είτε σε περισσότερες σχολικές μονάδες. 

 ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΓΕΛ 2015-2016.pdf

Read more at: http://didefth.gr/new/14361/anathesis-mathimaton-gimnasiou-ke-genikou-likiou/

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Προβληματισμοί και προτάσεις για τη διδασκαλία του μαθήματος

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Προβληματισμοί και προτάσεις για τη διδασκαλία του μαθήματος Γιάννης Τούρλος, ΠΕ 17 Ηλεκτρολόγος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών.