Ads 468x60px

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Μανόλης Αναγνωστάκης


Σαν σήμερα, 23 Ιουνίου, πέθανε ο Μανόλης Αναγνωστάκης (Θεσσαλονίκη, 10 Μαρτίου 1925 – Αθήνα, 23 Ιουνίου)

 Στ' Αστεία Παίζαμε… 
 «Στ' αστεία παίζαμε!
Δε χάσαμε μόνο τον τιποτένιο μισθό μας
Mέσα στη μέθη του παιχνιδιού σάς δώσαμε και τις γυναίκες μας
Tα πιο ακριβά ενθύμια που μέσα στην κάσα κρύβαμε
Στο τέλος το ίδιο το σπίτι μας με όλα τα υπάρχοντα.
Nύχτες ατέλειωτες παίζαμε, μακριά απ' το φως της ημέρας

          Mήπως πέρασαν χρόνια; σαπίσαν τα φύλλα του ημεροδείχτη
                                                      Δε βγάλαμε ποτέ καλό χαρτί, χάναμε χάναμε ολοένα
                                                      Πώς θα φύγουμε τώρα; πού θα πάμε; ποιος θα μας δεχτεί;

                                                      Δώστε μας πίσω τα χρόνια μας δώστε μας πίσω τα χαρτιά μας
                                                      Kλέφτες!
                                                     Στα ψέματα παίζαμε!»


Πηγή:http://www.snhell.gr/anthology/content.asp?id=33&author_id=1

Εγχειρίδιο υγιεινής και οικολογικής διατροφής



Πόσο σωστά τρεφόμαστε και ποιες τρεις βασικές παράμετροι επηρεάζουν την επιλογή της τροφής μας; Μέσα από ποια μαγική συνταγή η μεσογειακή διατροφή ευνοεί την υγεία μας και το περιβάλλον; Τι είναι το οικολογικό αποτύπωμα των τροφίμων και τελικά πόσα ξέρουμε για τα βιολογικά προϊόντα, αλλά και τη σημασία της τοπικότητας και εποχικότητας των φρούτων και λαχανικών;
 Η Καλύτερη Ζωή, το πρόγραμμα του WWF Ελλάς με την αποκλειστική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, συνεχίζει την περιήγηση στον φάκελο «Καλύτερη διατροφή». Σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, παρουσιάζει έναν χρήσιμο οδηγό με «προτάσεις για μία καλύτερη διατροφή» ως ένα εναλλακτικό εγχειρίδιο με πληροφορίες, απαντήσεις και καλές πρακτικές για θέματα διατροφής και υγείας. 

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Ποίημα στους φίλους (Jorge Luis Borges)


Ο μεγάλος Αργεντίνος Χόρχε Λουίς Μπόρχες πέθανε στη Γενεύη πριν από 28 χρόνια. Αυτές τις μέρες, σε πολλά σχολεία, οι δάσκαλοι αποχαιρετούν τους μαθητές τους με το "Ποίημα στους φίλους"

6 πράγματα που οι ευτυχισμένοι άνθρωποι δεν κάνουν ποτέ

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι κάνουν πολλά πράγματα. Εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους, καλλιεργούν την αισιοδοξία, δείχνουν καλοσύνη, διατηρούν σχέσεις αγάπης, αφοσιώνονται σε σημαντικούς σκοπούς, απολαμβάνουν τις μικρές χαρές της ζωής και πολλά ακόμη...
Όμως ποτέ δεν

1. Ενδιαφέρονται για το τι κάνουν οι άλλοι.
Γι' αυτό σταματήστε να ασχολείστε με τους άλλους και με όσα έχουν. Κανείς δεν είναι σε ευοΐκότερη θέση. Μείνετε προσηλωμένοι στο δικό σας δρόμο. Συχνά η σύγκριση με τους άλλους αποπροσανατολίζει και αποκαρδιώνει. Γι' αυτό ξεχάστε τις συγκρίσεις και ακούστε τη δική σας εσωτερική φωνή. Μείνετε αφοσιωμένοι στις δικές σας επιθυμίες και τους πιο σημαντικούς στόχους. Μη φοβάστε αν χρειαστεί να πορευτείτε μόνοι αλλά απολαύστε το. Δώστε τον καλύτερο σας εαυτό και μην πτοείστε από το μελόδραμα, την αρνητική διάθεση ή την αδιαφορία των άλλων.

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

ΚΙΚΗ ΔΗΜΟΥΛΑ (6 Ιουνίου 1931)



Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΩΝ
Τὸ ἀνέβαλες. Κακοκαιρία μεγάλη, πέσανε χιόνια
κλείσανε οἱ δρόμοι, πάγοι, μεγάλη ὀλισθηρότης.
Καλά ἔκανες. Ἐάν δὲν εἶναι ὀλισθηρή ἡ ἐπιθυμία
πρὸς τὶ νὰ ἔρθει;

(από την "Εφηβεία της Λήθης", εκδ. στιγμή, 1994)

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Ξέρεις ποια είναι η διαδικτυακή σου φήμη;


Η Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr δημιούργησε έναν νέο οδηγό με τίτλο "Ξέρεις ποια είναι η διαδικτυακή σου φήμη;" στον οποίο προτείνει πέντε απλά βήματα ώστε να διαχειριστούμε και να διατηρήσουμε τη διαδικτυακή μας φήμη ή αλλιώς "online reputation".


Τα πέντε βήματα που προτείνονται στον οδηγό και αφορούν όλους μας, είναι:
  • Αναζήτησε πληροφορίες για το άτομό σου online: ξέρεις πραγματικά τι υπάρχει για σένα στο Διαδίκτυο; Κάνε μια απλή αναζήτηση με το όνομά σου για να δεις τι θα βρεις. Εάν βρεις κάτι που σε δυσαρεστεί, κάνε τις απαραίτητες ενέργειες ώστε αυτό το περιεχόμενο να απομακρυνθεί.
    Εάν εμφανίζονται οι σελίδες που διατηρείς στο Facebook ή σε άλλες υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, μπορείς να το αλλάξεις αυτό μέσα από τις «Ρυθμίσεις Ασφαλείας».
  • Έλεγξε τις ρυθμίσεις ασφαλείας: βεβαιώσου ότι γνωρίζεις ποιες πληροφορίες κοινοποιείς δημόσια στις ιστοσελίδες που χρησιμοποιείς, και ιδιαίτερα στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.
    Οι περισσότερες από αυτές έχουν ρυθμίσεις ασφαλείας, που σε βοηθούν να διαχειριστείς τόσο το περιεχόμενο που μοιράζεσαι, όσο και τους χρήστες που θα έχουν πρόσβαση σε αυτό∙ μπορείς εσύ να αποφασίσεις αν θα κοινοποιείς πληροφορίες μόνο στους φίλους, ή στους «followers» σου, ή σε όλους.