Ads 468x60px

Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

Καλά Χριστούγεννα!

Καλά Χριστούγεννα! Υγεία, Αγάπη, Ευτυχία, Όνειρα, Χαμόγελα, Δημιουργικότητα,!

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Εγκρίσεις εκπαιδευτικών προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης από το ΥΠΠΕθ

Στον επισυναπτόμενο υπερσύνδεσμο μπορείτε να δείτε αναρτημένες κάποιες από τις εγκρίσεις εκπαιδευτικών προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Το δέντρο των ευχών

Ας χαρίσουμε στους ανθρώπους που αγαπάμε
το πιο όμορφο κομμάτι του εαυτού μας.

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Πείραμα-έρευνα με καθαρισμό πετρελαιοκηλίδων-Τεχνολογία Γ Γυμνασίου

         Πειραματική έρευνα με θέμα τον καθαρισμό πετρελαιοκηλίδων πραγματοποίησαν μαθητές και μαθήτριες του τμήματος Γ5 της Γ' Τάξης του 1ου Γυμνασίου Αγίου Ιωάννη Ρέντη, στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας.
           Η έρευνα έλαβε χώρα την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017, με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού του μαθήματος, Ηρακλή Ντούση.
         Όπως είναι φυσικό, αφορμή για τον σχεδιασμό και την επίδειξη της πειραματικής έρευνας αποτέλεσε η πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό που προήλθε από η βύθιση ενός μικρού δεξαμενόπλοιου, του Αγία Ζώνη ΙΙ, στις 10 Σεπτεμβρίου 2017.
           Στο σκεπτικό των μαθητών ήταν ότι οι πετρελαιοκηλίδες μπορούν να καταστρέψουν την άγρια φύση καλύπτοντας τα πάντα με πετρέλαο, μολύνοντας πολύτιμους υδάτινους πόρους. Μέρος του προβλήματος της αντιμετώπισης των πετρελαιοκηλίδων είναι ότι το πετρέλαιο είναι ένα υλικό που δύσκολα μπορεί να καθαρίσει.
           Ένας τρόπος που οι περιβαλλοντικοί μηχανικοί προσπαθούν να καθαρίσουν τις πετρελαιοκηλίδες πριν σκοτώσουν την άγρια φύση είναι με προσροφητικά υλικά (τα επονομαζόμενα sorbents) για να ανακαλύψουν ποιες είναι οι καλύτερες στην απομάκρυνση του πετρελαίου από το νερό.
           Στην έρευνά τους οι μαθητές και οι μαθήτριες υλοποίησαν ένα πείραμα στο οποίο συγκρίνουν την καταλληλόλητα 3 εκ των διαφόρων προσροφητικών υλικών που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό μιας πετρελαιοκηλίδας στο νερό.
Το πείραμα μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω βίντεο:

Πηγή:http://www.alfavita.gr

Τι είναι τα Ανθρώπινα Δικαιώματα;