Ads 468x60px

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Με μίνι πτυχιακές εργασίες η εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

          Ρόλο-κλειδί για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα έχει από το 2014 ο καινούργιος θεσμός της ερευνητικής εργασίας, δηλαδή μίας μίνι πτυχιακής, σύμφωνα με το τελικό σχέδιο για το Νέο Λύκειο που θα δημοσιοποιηθεί εντός της εβδομάδας από το υπουργείο Παιδείας.

        Προκειμένου να εξοικειωθούν οι μαθητές με τον νέο θεσμό, επικρατούσα σκέψη του υπουργείου είναι να προβλέπονται ερευνητικές εργασίες από την Α' Λυκείου, οι οποίες δεν θα υπολογίζονται για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».


               Στη Β' και Γ' Λυκείου οι μαθητές θα κληθούν να παραδίδουν ένα μίνι ερευνητικό πρότζεκτ ανά τετράμηνο και η βαθμολόγησή του θα συνυπολογίζεται για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

            Για την υλοποίηση των εργασιών, ορισμένες από τις οποίες θα μπορούν να είναι ομαδικές, θα ακολουθούν ανάλογη διαδικασία με αυτή που ακολουθείται στα πανεπιστήμια και σε αρκετά σχολεία της Ευρώπης.

         Αυτό σημαίνει ότι μία εργασία για να είναι πλήρης θα πρέπει να περιλαμβάνει στοιχεία από διαφορετικούς τομείς γνώσης και διαφορετικά μαθήματα.

Στο τέλος οι μαθητές θα καλούνται να παρουσιάσουν τις εργασίες τους στην τάξη και η αξιολόγηση θα έχει πιθανότατα ανάλογη βαρύτητα με τη βαθμολογία των υπολοίπων μαθημάτων και θα γίνεται από επιτροπή.

Πηγή: www.in.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου