Τους έλεγαν ο χρόνος είναι χρήμα. «Οπότε μαθαίνουμε να συνδιάζουμε πολλά πράγματα», σκέφτηκαν. Διάβασμα λοιπόν, όλη μέρα ταυτοχρόνως με άλλες δραστηριότητες. Τρώμε και παράλληλα σκεφτόμαστε τις τροφικές αλυσίδες, ντυνόμαστε και λέμε απ' έξω την ιστορία, περπατάμε και προσπαθούμε να θυμηθούμε τυπολόγια φυσικής. Κοιμόμαστε με το ένα μάτι ανοιχτό μη τυχόν και μας έρθει η λύση της άσκησης. Ώσπου κατάλαβαν, μετά από πτώσεις στο δρόμο λόγω αφηρημάδας να θυμηθούν τη μετάφραση και μαύρους κύκλους κάτω απ'τα μάτια, ότι τελικά μόνοι τους θα έφτιαχναν το πρόγραμμά τους.. το ανθρώπινο κι όχι το κατά παραγγελία για ανθρώπους ρομπότ.

Τους αποκάλυψαν τα sos. Απ' τους μεγαλύτερους μύθους που είχαν να αντιμετωπίσουν. Τους εμφανίζονται από παντού. Σύγχρονες Κασσάνδρες έρχονται να τους πληροφορήσουν τα μελλούμενα. Τι πρέπει να διαβάζουν και ποιο θέμα θα δουν μπροστά τους. Αρχικά έπεσαν στην παγίδα και σαν άλλοι επιθεωρητές Κλουζό ξεκίνησαν μια έρευνα γύρω από προηγούμενα θέματα, απέρριπταν όσα έβλεπαν μπροστά τους πολλές φορές. Άλλα άρχισαν να τα αξιολογούν και όσα θεωρούσαν εύκολα τα προσπερνούσαν. Ώσπου ανακάλυψαν, αφού σκέφτηκαν, χωρίς τις διάφορες σειρήνες γύρω τους, πώς ο μύθος των sos δεν υπάρχει και η έρευνα τους, τους έδειξε ότι τελικά όλα είναι πιθανά και ότι ποτέ δεν ήταν φυγόπονοι.

Τους δημιούργησαν ανταγωνισμό. Οι εξετάσεις έγιναν ένας αγώνας δρόμου και όπως σε κάθε αγώνα, έτσι κι εδώ, τους είπαν, κάποιοι θα βγουν νικητές. Για κάποιους αυτό το κυνήγι των βαθμών έγινε η προτεραιότητα και κάπου χάθηκε ο αρχικός στόχος, χάθηκε κι η αξία όλης της διαδρομής. Ώσπου τελικά κατάλαβαν ότι δεν έχουν να αντιμετωπίσουν τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη. Το πιο ωραίο μάθημα που πήραν μετά απ'αυτό, ήταν η ικανότητά τους να συμπάσχουν και να ακούν. Τη φίλη που έχει άγχος, το συμμαθητή που χρειάζεται βοήθεια σε μια άσκηση, την παρέα που τους λείπει μια φωτοτυπία.

Τους όρισαν την πυξίδα. Ο περίγυρός τους πολλές φορές προσπάθησε να τους υποδείξει το πώς και το πού θα κινηθούν και τους έκανε να πιστέψουν πως οι προσδοκίες των γύρω είναι και δικές τους. Ώσπου τελικά κατάλαβαν ότι μετά από αυτές τις εξετάσεις θα δώσουν κι εκείνοι τους δικούς τους βαθμούς. Γιατί μαζί με αυτούς δίνουν εξετάσεις και οι γονείς και οι καθηγητές. Και το άριστα θα το δώσουν σε όσους τους επέτρεψαν να αγωνιστούν για τις δικές τους προσδοκίες.

Αφού έλυσαν λοιπόν όλους τους μύθους, εν τέλει έμαθαν πως εξετάσεις θα δίνουν σε όλη τους τη ζωή. Αυτή η Δευτέρα είναι μία απ' τις πολλές που θα βρουν μπροστά τους κι επειδή είναι μαχητές, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, ό,τι θέμα κι αν είδαν σήμερα το πρωί, το αντιμετώπισαν. Γιατί η έννοια της επιτυχίας κρύβεται ακριβώς σε εκείνη τη στιγμή. Στο ότι το αντιμετώπισαν.

Υ.Γ Καλή αρχή σ' αυτούς που ξεκίνησαν σήμερα και καλή συνέχεια σ' εκείνους που προσπαθούν μαζί σας.
Πηγή:http://www.mindthetrap.gr/vale-la-pena/item1525/%CE%86%CE%B4%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5_%CF%84%CE%B7_%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%AE_%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF_%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9_%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CF%83%CE%BF%CF%85