Ads 468x60px

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Oδηγίες για την τηλεδιάσκεψη Webex

 Πρόσβαση στην υπηρεσία webex.sch.gr


Η Τηλεδιάσκεψη webex είναι διαθέσιμη σε όλες τις κατηγορίες χρηστών, εκπαιδευτικών, στελεχών και διοικητικών υπαλλήλων που εντάσσονται στην Α'/θμια και Β'/θμια εκπαίδευση, καθώς και των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, Μαθητείας και Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Για να είναι δυνατή η πρόσβαση στο WebEx όπως και σε κάθε υπηρεσία του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου:
  1. Θα πρέπει η μονάδα που ανήκουν οι εκπαιδευτικοί να είναι εγγεγραμμένη στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ), αν δεν είναι τότε μπορείτε να δείτε τις οδηγίες εγγραφής στο σύνδεσμο: Οδηγίες εγγραφής Μονάδας
  2. Ο εκπαιδευτικός πρέπει να έχει λογαριασμό στο ΠΣΔ. Η εγγραφή και απόκτηση λογαριασμού στο ΠΣΔ γίνεται από την πύλη του ΠΣΔ όπου στην πρώτη σελίδα υπάρχει η επιλογή «ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ» στο πάνω μέρος της σελίδας.
  3. Ειδικά για τους εκπαιδευτικούς των ΙΕΚ ο ενδιαφερόμενος χρήστης πρέπει αν ακολουθήσει τη διαδικασία αποστολής της έντυπης αίτησης σύμφωνα με τις οδηγίες: Οδηγίες εγγραφής εκπαιδευτικού

Η υπηρεσία παρέχεται σε λογαριασμούς φυσικών προσώπων ως δημιουργούς τηλεδιασκέψεων (Hosts) αλλά όχι σε λογαριασμούς μονάδων (επίσημοι λογαριασμοί σχολείων, λογαριασμοί Myschool ή άλλοι λογαριασμοί). Οι μαθητές μπορούν να έχουν πρόσβαση μέσω του συνδέσμου τηλεδιάσκεψης που θα τους κοινοποιεί ο εκπαιδευτικός (Host).

Aν ένας χρήστης έχει ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασης του μπορεί να τον ανακτήσει ακολουθώντας τον σύνδεσμο «Ξέχασα το όνομα χρήστη/κωδικό μου» που υπάρχει στην αρχική σελίδα στην πύλη του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου www.sch.gr.

Οδηγίες και συχνά ερωτήματα


  1. Διαδικασία αρχικής εγγραφής εκπαιδευτικών και χρήσης της υπηρεσίας τηλεδιάσκεψης με την πλατφόρμα Cisco WebEx με πιστοποίηση από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. (pdf)
  2. Οδηγίες εγκατάστασης Webex για τον εκπαιδευτικό. (pdf)
  3. Οδηγίες χρήσης Webex για τον εκπαιδευικό. (pdf)
  4. Διαγραφή παλαιού λογαριασμού webex xxx@sch.gr. (pdf)
  5. Συχνές Ερωτήσεις - Απαντήσεις, FAQ (pdf)
  6. Εγκύκλιος 15/9/202 121802/ΓΔ4: Οδηγίες προς Διευθυντές και Εκπαιδευτικούς Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση κατά το σχολικό έτος 2020-21. (pdf)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου