Ads 468x60px

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

«Αυτό που δεν διδάσκουν τα περισσότερα σχολεία»



  Στο παραπάνω video μιλούν, μεταξύ των άλλων, ο πρόεδρος του facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ και ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς. Το μήνυμα που περνά υποσυνείδητα στον θεατή το βίντεο είναι ότι αν ξέρει πώς να φτιάχνει εφαρμογές και λογισμικό, μπορεί να γίνεις όπως αυτοί: πλούσιος και διάσημος.
Το βίντεο αρχίζει με μια δήλωση του Στιβ Τζομπς. «Ο καθένας σε αυτή τη χώρα θα πρέπει να μάθει πώς να προγραμματίζει διότι αυτό του διδάσκει πώς να σκέπτεται», είχε πει ο ιδρυτής της Apple
 «Ηθελα να κάνω κάτι διασκεδαστικό για μένα», λέει ο Ζάκερμπεργκ στο βίντεο, εξηγώντας γιατί άρχισε να πειραματίζεται με τη δημιουργία λογισμικού στο φοιτητικό του δωμάτιο στο Χάρβαρντ. «Ημουν 13 ετών όταν απέκτησα τον πρώτο μου υπολογιστή. Δημιούργησα ένα πρόγραμμα επειδή ήθελα να φτιάξω ένα βιντεοπαιχνίδι», εμφανίζεται να λέει ο Γκέιτς.
Ακόμη πιο ενδιαφέρουσα είναι η δήλωση του δημιουργού βιντεοπαιχνιδιών Γκέιμπ Νιούελ: «Οι προγραμματιστές του αύριο είναι οι μάγοι του μέλλοντος. Σε σύγκριση με όλους τους άλλους, θα φαίνεται ότι είναιπροικισμένοι με μαγικές δυνάμεις»
 πηγή:http://didefth.gr/mathimata/?p=3987

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου