Ads 468x60px

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Οργανωτικά θέματα Ερευνητικών Εργασιών

       Από το Σεπτέμβριο 2011 έως σήμερα, έχουν εκδοθεί οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας που ορίζουν τα οργανωτικά κυρίως θέματα των Ερευνητικών Εργασιών. Κάποιες από τις οδηγίες έχουν καταργηθεί από μεταγενέστερες.
         Σύμφωνα με τις πρόσφατες οδηγίες, τη σχολική χρονιά 2013-14 δικαίωμα ανάληψης Ερευνητικών Εργασιών θα έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου αφού πρώτα αναλάβουν τα μαθήματα που έχουν σαν Α ανάθεση. Επιπλέον, οι κλάδοι των φιλολόγων, μαθηματικών και φυσικο-χημικο-βιολόγων, θα έχουν δικαίωμα ανάληψης μίας μόνο Ερευνητικής Εργασίας, οι κλάδοι των "τεχνολόγων" (ΠΕ12, ΠΕ14, ΠΕ17) τεσσάρων Ε.Ε. και οι υπόλοιποι κλάδοι μέχρι δύο Ε.Ε.
       Η  εγκύκλιος 72772/Δ2 29-5-2013 (όγδοη κατά σειρά),  που διευκρινίζει ότι εξακολουθεί να ισχύει και για το σχολικό έτος 2013-14 η δυνατότητα ανάληψης μέχρι τεσσάρων Ερευνητικών Εργασιών από τους εκπαιδευτικούς που δίδασκαν στα ΓΕΛ το μάθημα της τεχνολογίας πριν την κατάργησή του είναι η παρακάτω.

Διαδικτυακή πύλη Συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού

Αναρωτήθηκες ποτέ αν έχεις ενδιαφέρον για να ασχοληθείς επαγγελματικά με τις τέχνες; Αν θα ήθελες να γίνεις έμπορος; Αν είσαι αρκετά υπομονετικός για να δουλέψεις με παιδιά; Αρκετά επικοινωνιακός για να κάνεις δημόσιες σχέσεις;
Ξέρεις σίγουρα τι είναι σημαντικότερο για σένα σε μια δουλειά; Τα χρήματα; Η αναγνώριση; Οι σχέσεις με τους συναδέλφους; Ο ελεύθερος χρόνος;
Έχεις υποψιαστεί τις απαντήσεις για τα παραπάνω αλλά δεν είσαι και πολύ σίγουρος/-η;
Υπάρχουν εργαλεία που μπορούν να σε βοηθήσουν να βγάλεις άκρη …http://www.eoppep.gr/teens/
Αν θέλεις να επικοινωνήσεις με κάποιο Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού, πάτησε εδώ.

Ομαδική εργασία: Δείτε το εσωτερικό μιας φωλιάς μυρμηγκιών


Για να δουν πώς μοιάζει το εσωτερικό μιας φωλιάς μυρμηγκιών, οι επιστήμονες έριχναν τσιμέντο για 3 συνεχόμενες μέρες σε μια εγκαταλειμμένη φωλιά.
Μετά από έναν μήνα άρχισαν οι ανασκαφές και χρειάσθηκαν εβδομάδες για να ολοκληρωθούν.
Αυτό που ανακάλυψαν ήταν εντυπωσιακό: μια ολόκληρη «πόλη», με δρόμους, κατοικίες και εξαερισμό. Όλα δείχνουν σαν να ήταν σχεδιασμένα από αρχιτέκτονα. Αυτή η κολοσσιαία πόλη δημιουργήθηκε με την σκληρή εργασία ολόκληρης της κοινότητας των μυρμηγκιών, που αποδείχτηκε εξαιρετικά εκπαιδευμένη, πειθαρχημένη και προσηλωμένη στον σκοπό της.
Το κτίσμα καλύπτει 50 τετραγωνικά μέτρα και έχει 8 μέτρα βάθος. Για ναχτιστεί, τα μυρμηγκιά αναγκάσθηκαν να μετακινήσουν 40 τόνους γης.
Πηγή: araxtoi.com

Η Ιστορία των Σερρών θα διδάσκεται στα σχολεία τη νέα σχολική χρονιά!

istoriaserron01           Ντεμπούτο στα σχολικά θρανία αναμένεται να κάνει από τη νέα σχολική χρονιά το πολυαναμενόμενο βιβλίο με θέμα την τοπική ιστορία των Σερρών. «Υποστηρικτικό υλικό για τη διδασκαλία της Τοπικής Ιστορίας»είναι ο τίτλος του πρώτου πανελλαδικού σχολικού εγχειριδίου διδασκαλίας που εξέδωσε η Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτας και την Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας των Σερρών.Το σχολικό εγχειριδιο παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες και επίσημα στο Σερραϊκό κοινό και όπως ήταν φυσικό απέσπασε θετικά σχόλια.Πρόκειται για ένα έγχρωμο βιβλίο, 192 σελίδων, με 31 ενότητες, που ξεκινάδίνοντας ιστορικά στοιχεία από την προϊστορία ως την Κατοχή και την Απελευθέρωση του ν. Σερρών.