Ads 468x60px

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Απονομή Βραβείου Εγγραμματισμού στα Μέσα

Tο Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στον Πύργο Ηλείας η Τελετή Λήξης του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέουςκαι της 16ης Ευρωπαϊκής Συνάντησης Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας – CAMERA ZIZANIOμε τη βράβευση των οπτικοακουστικών δημιουργιών που ξεχώρισαν.
Η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει θεσμοθετήσει και απένειμε το Βραβείο Εγγραμματισμού στα Μέσα. Το βραβείο έχει στόχο να ενθαρρύνει και υποστηρίξει τη συστηματική προσπάθεια των σχολείων για τη δημιουργική παραγωγή βίντεο και την ενεργητική συμμετοχή των μαθητών του σε αυτή τη συνεργατική διαδικασία μάθησης.
Μια προσπάθεια, η οποία αφενός αναδεικνύει την πολυμορφία του ρόλου του εκπαιδευτικού και αφετέρου την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, της δημιουργικότητας, και ένα ευρύ φάσμα δεξιοτήτων των μαθητών, αυτές που σήμερα αναφέρονται ως δεξιότητες του 21ου αιώνα.
Το φετινό βραβείο απονεμήθηκε στο 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Άργους, για τη δημιουργία ενός αυθεντικού περιβάλλοντος μάθησης μέσα από την  οπτικοακουστική δημιουργία, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργητικά και ομαδικά. Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ και 1ου Ε.Κ. Άργους ξεχώρισαν φέτος για τις ταινίες τους «Το Χρέος» και «Η Ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας …από την πλευρά του Λύκου».

Οι κριτικές επιτροπές της συνάντησης απένειμαν βραβεία οπτικοακουστικής δημιουργίας στο ελληνικό, το ευρωπαϊκό και το διεθνές τμήμα, ενώ ειδικό βραβείο για ταινία που ξεχωρίζει για την κοινωνική της ευαισθησία απένειμε ο Συνήγορος του Πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου