Ads 468x60px

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Google Drive με 5GB για όλους στο «σύννεφο»

Άμεσα εκτιμάται ότι θα κάνει την επίσημη πρώτη του εμφάνιση το Google Drive, μια υπηρεσία ασφαλούς φιλοξενίας, συγχρονισμού και διαμοιρασμού αρχείων στο λεγόμενο «σύννεφο». Η Google φέρεται να είναι έτοιμη να προσφέρει 5GB αποθηκευτικό χώρο στους χρήστες, σε μια προσπάθεια να πάρει τη θέση που κατέχει σήμερα το Dropbox. Το Dropbox εξυπηρετεί περισσότερους από 50 εκατομμύρια χρήστες, από τους οποίους μόλις το 4% πληρώνει για 50GB, 100GB ή ομαδικό λογαριασμό.

Η Google πρόκειται να λανσάρει την υπηρεσία Google Drive, με την οποία θα προσφέρει δωρεάν 5GB αποθευτικού χώρου στους διακομιστές της. Όπως σε όλες τις υπηρεσίες cloud storage, οι χρήστες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτόν τον χώρο από προσωπικούς, φορητούς υπολογιστές, smartphone ή tablet. Η Google θα αναλαμβάνει να συγχρονίζει τα αρχεία ανεξάρτητα από το που έγινε οποιαδήποτε επέμβαση (δηλαδή, θα παραμένουν συγχρονισμένα, υπό την προφανή προϋπόθεση της σύνδεσης στο Διαδίκτυο). Ευαίσθητο θέμα στις υπηρεσίες cloud storage παραμένει η ασφάλεια των αρχείων. Οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται αρχεία, με διάφορους τρόπους (όπως με link γνωστό μεταξύ δύο μερών)

Προς το παρόν, έχει γίνει γνωστό ότι η Google θα διαθέσει 5GB, χώρο υπερδιπλάσιο σε σχέση με τα 2GB που προσφέρει το Dropbox, πολύ μικρότερο όμως από τα 25GB που δίνει η Microsoft με το Skydrive.

Το μοντέλο που θεωρείται ότι θα ακολουθήσει η Google δεν θα διαφέρει από αυτό των ανταγωνιστών στον τομέα του λεγόμενου cloud storage (χώρος αποθήκευσης στο «σύννεφο»). Όσοι χρειάζονται περισσότερα από 5GB, θα καλούνται να αναβαθμίσουν την συνδρομή τους έναντι ετήσιας συνδρομής.

Επίσης, θεωρείται βέβαιο ότι η Google θα διαθέσει app για smartphone με Android αλλά και iOS, και μάλιστα με δυνατότητα επεξεργασίας κειμένου (όχι όμως spreadsheet).
In.gr Τεχνολογία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου